ΕN ΕΛ

ΝΕΑ

Καλλιεργώντας έξυπνα φουντούκια, με την καθοδήγηση της Carpus Cultura Agriculture

Ο Γιώργος Δασκάλου μαζί με τον Χρήστο Φουσέκη και τον Παναγιώτη Καλδή σύστησαν την 1978foods IKE η οποία εξελισσόμενη δημιούργησε την Carpus Cultura Agriculture με αποστολή να παρέχει στους παραγωγούς προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, μέσα από ένα πράσινο, βιώσιμο και ουμανιστικό επιχειρησιακό μοντέλο ορθολογικής διαχείρισης και αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων της γης.

Μνημόνιο συνεργασίας ΣΕΚΕ – 1978Foods για συμβολαιακή φουντουκιού στη Ροδόπη

Δυνατότητα για συμπληρωματικό εισόδημα στους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης που εγκαταλείπουν λόγω αντικειμενικών δυσκολιών την καλλιέργεια δημιουργείται μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στην Ξάνθη, μεταξύ της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ ΑΕ) και της 1978Foods, η οποία αντιπροσωπεύει αποκλειστικά τον όμιλο Besana στην Ελλάδα για την καλλιέργεια φουντουκιών.

Το φουντούκι συμπληρώνει τον καπνό

Ο Ρεσίτ Γκιουνέρ είναι από τους πρώτους που θα προχωρήσουν σε φυτεύσεις

Δελτίο Τύπου Για Τη Συνεργασία Σ.Ε.Κ.Ε. Και 1978foodsIKE

Την Τετάρτη στις 16 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε. στην Ξάνθη υπογράφηκε Μνημόνιο-Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε., και της 1978foodsIKE με στόχο την υλοποίηση έργου αναβίωσης της καλλιέργειας λεπτοκαρυάς (corylus avelana), καθώς και της παραγωγής ξηρών καρπών,ποικιλίας TONDA GIFFONI, TONDA ROMANA και FERTILLE de CUTTARD.

Τα σχέδια της Besana για την Ελλάδα

Έως και 30.000 στρέμματα με φουντούκι μέσω συμβολαιακής γεωργίας στη χώρα μας «βλέπει» μακροπρόθεσμα ο πρόεδρος του ιταλικού ομίλου

Συμβόλαια 13ετίας για αμύγδαλο και φουντούκι κλείνει σε Ροδόπη και Έβρο η ιταλική Besana

Ενδιαφέρον για συμβασιοποιημένη καλλιέργεια σε 20.000 στρέμματα από τον γνωστό όμιλο ξηρών καρπών και σοκολάτας

Συμβολαιακή καλλιέργεια με ολοκληρωμένη γεωργική συμβουλή από την ιταλική Besana

Μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε το θέμα που ξεκίνησε η «ΥΧ» την περασμένη εβδομάδα, με τίτλο «Συμβόλαια 13ετίας για αμύγδαλο και φουντούκι κλείνει σε Ροδόπη και Έβρο η ιταλική Besana», η εφημερίδα επανέρχεται, καλύπτοντας το ενδιαφέρον των παραγωγών της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπως αυτό εκδηλώθηκε και σε πρόσφατη εκδήλωση του παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ Θράκης.

Συμβόλαια Besana: Οι φουντουκιές ανθίζουν στην Ξάνθη

Υπεγράφησαν οι πρώτες συμβάσεις συμβολαιακής καλλιέργειας ακρόδρυων μεταξύ του ιταλικού ομίλου Besana και παραγωγών της Ξάνθης για έκταση πλέον των 800 στρεμμάτων στο πλαίσιο του στρατηγικού ενδιαφέροντος του ομίλου για την καλλιέργεια έως 20.000 στρεμμάτων φουντουκιάς στην ευρύτερη περιοχή σε βάθος πενταετίας, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΔΑΟΚ Ξάνθης, Ανδρέα Καμαριανάκη, που πραγματοποιεί επαφές με την εταιρεία και ενημερώνει τους παραγωγούς.