ΕN ΕΛ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

H Carpus Cultura Agriculture αποτελεί εξέλιξη της εταιρείας 1978Foods IKE, η οποία ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2017 στην Αθήνα/Ελλάδα, με την αποστολή να παρέχει ανώτατης ποιότητας αγροδιατροφικές υπερτροφές στους πελάτες της. Ενσωματώνοντας την τεράστια εμπειρία των ιδρυτών της στα ΤΚΚΠ/ τομέα της βιομηχανίας τροφίμων, της υπεροχής των πρώτων υλών, των καινοτομιών στην συσκευασίας καθώς και των παγκόσμιας κλάσης προτύπων εφοδιαστικής αλυσίδας, αποσκοπούσε στο να καταστήσει προσιτή μια σειρά υπερτροφών της μεσογειακής δίαιτας στην πιο αγνή τους μορφή.

Μεταξύ των υψηλότερων ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων και υπηρεσιών που παρείχε στους πελάτες της, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο chosenone (βραβευμένο με το ασημένιο βραβείο για το έτος 2018 στο μεγαλύτερο και πλέον διάσημο διεθνή διαγωνισμό ποιότητας ελαιολάδου στη Νέα Υόρκη, NYIOOC World Olive Oil Competition) υπήρξε το κορυφαίο.

Από την ίδρυσή της η 1978Foods στο πλαίσιο του οδικού χάρτη της ερευνήσε συστηματικούς τρόπους για να προσθέσει αξία στην ελληνική και έχοντας κατά νου τις κλιματικές συνθήκες, την παραγωγικότητα καθώς και την εμπορευματοποίηση των Υπερτροφών, κατέληξε τελικά στην παραγωγή φουντουκιού ως ιδανική περίπτωση για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για το σκοπό αυτό τo Νοέμβριο του 2018 δημιουργήθηκε η εταιρία Carpus Cultura Agriculture, με αποστολή της να παρέχει στους παραγωγούς του αγροτικού τομέα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, μέσα από ένα πράσινο, βιώσιμο και ουμανιστικό επιχειρησιακό μοντέλο ορθολογικής διαχείρισης και αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων της ελληνικής γης.

H CCA αξιοποιεί δημιουργικά και καινοτόμα την πολυετή εμπειρία των ιδρυτών της στον Τομέα της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Τροφίμων, καθώς επίσης και στα σύγχρονα παγκόσμια πρότυπα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αναζητώντας μια εταιρεία παγκόσμιας κλάσης στην παραγωγή και εμπορευματοποίηση φουντουκιού για να συνεργαστεί με, η Besana ήταν η μόνη αξιόπιστη επιλογή.

Έτσι, με την αποκλειστική εκπροσώπηση στην Ελλάδα του ηγετικού Iταλικού Ομίλου στον κόσμο Besana, από τον Ιανουάριο του 2019 η CCA έχει ξεκινήσει την υλοποίηση ενός μοναδικού πρόγραμματος Συμβολαιακής Γεωργίας στην ολοκληρωμένη καλλιέργεια και πώληση πιστοποιημένου φουντουκιού, με αφετηρία την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω ενός δικτύου συνεργατών, τοπικών γεωνομιστών και αγροτικών καταστημάτων.